Na hlavný obsah

Obvinení v kauze prípravy vrážd prokurátorov ostávajú vo väzbe

Objednávky vrážd údajne prijala Zsuzsová.

Obvinení v kauze prípravy vrážd prokurátorov ostávajú vo väzbe
Na ilustračnej snímke Alena Zsuzsová v sprievode eskorty Zboru väzenskej a justičnej stráže. Foto: TASR

Alena Zsuzsová a ďalší obvinení z objednávky vrážd v súčasnosti už generálneho prokurátora Maroša Žilinku, špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a prokurátora Petra Šufliarskeho zostávajú vo väzbe. V utorok (12. 10.) o tom rozhodol Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku.

Potvrdila to aj právna zástupkyňa obvineného Darka Dragiča Dagmar Matušková. Rozhodnutie nie je právoplatné.

„U všetkých obvinených, aj u môjho klienta, súd rozhodol o ponechaní vo väzbe z dôvodov, pre ktoré boli do väzby vzatí,“ spresnila Matušková. Podotkla, že Zsuzsová a Dragič zostávajú vo väzbe pre obavy z úteku, pokračovania v trestnej činnosti a ovplyvňovania svedkov. Doplnila, že u Dušana Kracinu kolúzne dôvody väzby pominuli už skôr.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v závere septembra na ŠTS v súvislosti s prípravou vrážd prokurátorov obžalobu na päť osôb – Mariana Kočnera, Alenu Zsuzsovú, Tomáša Szabóa, Dušana Kracinu a Darka Dragiča. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017, prijať ju mala Zsuzsová.

Žilinka a Šufliarsky v minulosti vyjadrili presvedčenie, že motívom objednávky bola ich práca a Lipšic je presvedčený, že objednávateľom bol Kočner. Prípravu vrážd vyšetroval najprv Úrad inšpekčnej služby, neskôr ho prebrala Národná kriminálna agentúra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko