Na hlavný obsah

Ostrov Bali sa otvorí pre zahraničných turistov, nie však pre všetkých

Indonézia pracuje na zozname povolených krajín.

Ostrov Bali sa otvorí pre zahraničných turistov, nie však pre všetkých
Na ilustračnej snímke žena sedí na ležadle na jednej z pláží ostrova Bali. Foto: ČTK/AP

V Indonézii 14. októbra otvoria letisko na ostrove Bali pre medzinárodnú leteckú dopravu. Zatvorené bolo pre epidémiu koronavírusu dlhšie ako rok.

Minister pre koordináciu záležitostí okolo pandémie Luhut Binsar Pandjaitan v pondelok (4. 10.) povedal, že sa však musia splniť požiadavky týkajúce sa karantény a testovania.

Ľudia, ktorí do vyhľadávanej indonézskej turistickej destinácie pricestujú zo zahraničia, sa musia preukázať dokladom o dohodnutom ubytovaní pre povinnú osemdňovú karanténu.

„Otvárame sa pre viaceré krajiny vrátane Južnej Kórey, Číny, Japonska, Spojených arabských emirátov a Nového Zélandu,“ povedal Pandjaitan, ktorého citovala agentúra AP. Minister nemenoval žiadnu európsku krajinu.

Minister cestovného ruchu Sandiaga Uno povedal, že otvorenie Bali budú môcť využiť návštevníci a tí, ktorí tam predtým pobývali, sa budú môcť vrátiť. Vláda ešte len pripravuje ucelený zoznam krajín, ktorých sa opatrenie bude týkať.

Viac ako 270-miliónová Indonézia od začiatku epidémie zaznamenala 4,2 milióna infikovaných koronavírusom a na covid tam zomrelo vyše 142 000 ľudí. Niekoľko týždňov počet ochorení ustupuje, najhoršia situácia bola v polovici júla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet