Na hlavný obsah

Pittsburgh neokorenil návrat Crosbyho výhrou, nedarilo sa ani Islanders

Florida prehrala prvýkrát v sezóne.

Pittsburgh neokorenil návrat Crosbyho výhrou, nedarilo sa ani Islanders
Na snímke hokejista tímu NHL Pittsburgh Penguins Sidney Crosby. Foto: SITA/AP

Hokejisti New Jersey zvíťazili v zápase NHL na ľade Pittsburghu 4:2 a pokazili tak tohtosezónny debut kapitánovi Penguins Sidneymu Crosbymu. Ten sa do hry vrátil po operácii zápästia, po ktorej vynechal prvých sedem zápasov v ročníku.

V drese víťazov nastúpili slovenskí útočníci Tomáš Tatar a Marián Studenič, do štatistík kanadského bodovania sa nezapísali.

O triumfe Devils rozhodol víťazným gólom z trestného strieľania Jesper Bratt. Práve trojnásobný víťaz Stanleyho pohára Crosby mal podiel na góle hostí, keď fauloval Bratta a Švéd z penalty dostal hostí do vedenia 3:2. Do prázdnej brány potom spečatil výsledok Andreas Johnsson.

Studenič odohral vyše 12 minút a zapísal si jeden mínusový bod, Tatar strávil na ľade vyše 13 minút a zaznamenal dve trestné minúty.

Vancouver prehral doma s Edmontonom 1:2, v bránke Canucks dostal pred Jaroslavom Halákom prednosť Thatcher Demko.

Florida prehrala prvýkrát v sezóne, na ľade Bostonu podľahla 2:3 po nájazdoch a ukončila tak sériu ôsmich víťazných zápasov od začiatku sezóny. Dve víťazstvá ju delili od vyrovnania ligového rekordu, ktorý stanovilo Toronto v sezóne 1993/1994 a vyrovnalo Buffalo v sezóne 2006/2007.

Hokejisti New Yorku Islanders prehrali na ľade Nashvillu 2:3 po samostatných nájazdoch. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral za hostí vyše 18 minút s mínusovým bodom, štyrmi trestnými minútami a dvoma strelami na bránku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport