Na hlavný obsah

Podmienky vo väzbe sa budú meniť

Podporí to aj časť opozície.

Po zmenách lehôt väzby sa budú meniť aj jej podmienky. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková pripravuje poľudštenie nielen väzby, ale aj miest, kde si už odsúdení odpykávajú trest. Časť opozície vraví, že zmeny podporí.

Často diskutovanou témou v poslednej dobe boli podmienky, v akých sa nachádzajú obvinení vo väzbe. Ministerka spravodlivosti vníma verejnú debatu, ako aj smutné udalosti s ňou spojené. Pripravila preto novelu, ktorá by mala zlepšiť štandardy väzobne stíhaných ľudí.

„Táto novela upravuje podmienky, ktoré súvisia s telefonovaním s blízkymi osobami, s návštevami, ďalej s využívaním času, ktorý máme v rámci výkonu väzby alebo výkonu trestu odňatia slobody, o prechádzaní z miernych režimov do štandardných režimov,“ uviedla ministerka.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Hnutie Sme rodina v minulosti kritizovalo podmienky pre obvinených v kolúznej väzbe. Tvrdili, že sú horšie ako v prípadoch, keď je človek odsúdený a odpykáva si trest. Boris Kollár preto avizovanú úpravu víta.

„Pevne verím, že tam všetko nájdeme. Že sa upravia aj podmienky, aj fungovanie v tých vyšetrovacích kobkách. Ešte som to nevidel, nikto mi to nedal, ale to, čo počúvam na prvú, tak vám poviem, že je to veľmi správne a určite to podporíme,“ povedal Kollár.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko