Na hlavný obsah

Podozrievali ho z vraždy, ktorú nespáchal. Teraz bojuje za očistenie svojho mena

Od štátu požaduje odškodné.

Aká dôležitá je prezumpcia neviny, ukazuje príbeh mladého tatranského kuchára Lukáša Lacka. Na očistenie svojho mena čakal šesť rokov. Teraz hovorí o obrovskej úľave a možnosti na reštart života.

Zadržali ho kukláči po razii ako podozrivého z vraždy mladého pumpára. Hoci ho neobvinili a takmer okamžite prepustili, tieň podozrenia nezmizol. Ten sa stráca až po aktuálne zverejnenom obvinení Jána R. z okresu Kežmarok.

„Odľahlo mi, že ho konečne chytili. Bol to veľmi dobrý pocit. Kým vlastne nebol chytený, tak ja som bol stále podozrivý,“ uviedol Lacko.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Emócie sa dostavili takmer okamžite ako polícia zverejnila správu o tom, že obvinila údajného chladnokrvného vraha Jána R. Na základe dôkazov ho spojila, okrem iných, aj so 6 rokov starým prípadom zastreleného 23-ročného pumpára vo Veľkej Lomnici.

Roky počas vyšetrovania a hľadania páchateľa ale Lukáš Lacko prežíval doslova peklo. Zásah kukláčov v jeho dome a výsluch na kriminálke krátko po vražde na neho vrhli tieň podozrenia.

Lukáš má dodnes nočné mory. Prišiel o prácu, musel odísť do zahraničia. Nezniesol totiž pohľady a pokrikovanie ľudí na ulici, ktorí ho spájali s vraždou, ktorú nespáchal.

Lukáš sa už šiesty rok súdi so štátom za poškodenie dobrého mena a ujmu na cti. Žiada 19 000 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko