Na hlavný obsah

Poliaci zodpovední za smrť Oravčana nepoznajú svoje tresty ani po troch rokoch

Hrozí im väzenie od 4 do 20 rokov.

Od tragickej dopravnej nehody v Dolnom Kubíne prešli tri roky. Traja poľskí vodiči sú naďalej bez trestu a na slobode. Ich nebezpečná naháňačka na luxusných autách sa skončila zrážkou s protiidúcim autom, v ktorom zomrel 57-ročný nevinný otec rodiny z Oravského Podzámku.

„Vyšetrovanie v danej veci je fakticky ukončené. Väčšiu dĺžku vyšetrovania ovplyvnila potreba komplikovaného znaleckého dokazovania, najmä priebehu skutku, ako aj nárokom poškodených na náhradu škody,“ uviedol Martin Kokles, prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Proces sa natiahol aj pre nutnosť prekladať písomnosti do poľštiny a pre pandemické opatrenia. Poľskí vodiči boli po nehode stíhaní vo väzbe. Približne po pol roku ich postupne žilinskí sudcovia prepustili na kauciu. Dvoch s peňažnou zárukou 20 000 eur a tretí zaplatil 25 000 eur.

Vodiči sú stíhaní z úmyselného všeobecného ohrozenia. Najväčšiu vinu prikladajú vyšetrovatelia 42-ročnému Marcinovi, ktorý priamo narazil do protiidúceho auta. Hrozí mu trest od 15 do 20 rokov za mrežami. Ďalším dvom šoférom, Adamovi a Lukaszovi, od štyroch do desiatich rokov.

Definitívny trest by sa stíhaní Poliaci mali dozvedieť až o niekoľko mesiacov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko