Na hlavný obsah

Polícia preverila tvrdenia muža, ktorý šíril hoax priamo z nemocnice

Muž sa lieči z covidu, hovorí o falšovaní štatistík.

Polícia preverila tvrdenia muža, ktorý šíril hoax priamo z nemocnice
Vstup do covid zóny Univerzitnej nemocnice v Bratislave. Foto: TASR

Polícia upozorňuje na hoax, ktorý sa šíri na sociálnych sieťach. Klamlivé video nahral priamo z nemocnice muž hospitalizovaný s ochorením COVID-19. „Toto je pravdepodobne najodpudivejší prípad, ktorý sa od vypuknutia pandémie koronavírusu na Slovensku stal,“ uviedla polícia.

Muž vo videu tvrdí, že bol hospitalizovaný so zápalom pľúc a následne mu vyšiel pozitívny test na covid. Leží vraj na covidovom oddelení v bratislavskej nemocnici na Kramároch, ktoré je podľa jeho záberov prázdne. „Takto sa vytvárajú covidové štatistiky,“ dodáva. „Určite sa štatistiky falšujú tým, že ľudia sú chorí, majú inú chorobu a pripisuje sa to covidu,“ uzavrie video.

Polícia kontaktovala Univerzitnú nemocnica Bratislava, aby tieto tvrdenia preverila. Policajti zistili, že muž sa v čase nakrútenia videa nenachádzal na covidovom oddelení, ako tvrdil, ale v izolačných priestoroch Centrálneho prijímacieho oddelenia. „Muž je už momentálne na covid oddelení, kde je 55 pacientov, z ktorých je 80% nezaočkovaných,“ dodala polícia.

„Takýto pacient, ktorý má klinické príznaky ochorenia a tiež pozitívny test je v izolačných priestoroch Centrálneho prijímacieho oddelenia uložený do doby jeho prevozu na covid oddelenie, ktoré sa nachádza v rámci danej nemocnice,“ vysvetlila nemocnica.

Zdravotníci dodávajú, že sa ešte nestihli spamätať z náročného obdobia druhej vlny pandémie a dnes sa opäť denne stretávajú s náporom pacientov.

„Veľmi nás mrzí takého zľahčovanie situácie a tiež zavádzanie verejnosti o tom, že nemocnice sú prázdne. Vyjadrenia osoby vo videu nie sú namieste a absolútne neopisujú reálnu situáciu v našej nemocnici,“ ozrejmila v stanovisku Univerzitná nemocnica Bratislava.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko