Na hlavný obsah

Polícia vypočúvala účastníkov bitky na futbalovom zápase medzi Slovanom a Trnavou

Konkrétne obvinenia zatiaľ nepadli.

Polícia vypočúvala účastníkov bitky na futbalovom zápase medzi Slovanom a Trnavou
Na snímke policajti pred sektorom fanúšikov Slovana počas 11. kola Fortuna ligy vo futbale FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava. Foto: TASR

Futbalový škandál na trnavskom štadióne má pokračovanie. Policajti už o niektorých bitkároch vedia a vypočuli ich. Obvinenia zatiaľ nepadli. Počas toho, ako vyprevádzali slovanistov na stanicu, niekto prepichol kolesá na autách kukláčov.

Ešte pred samotným derby medzi ŠK Slovanom Bratislava a FC Spartakom Trnava sa futbaloví hooligans dohadovali na stretnutí. Násilné strety týchto komunít sa dejú aj v Európe. Oba tábory si na pomoc zavolali aj chuligánov zo zahraničia.

Oba tábory chuligánov sa vzájomne obviňujú, prečo sa nakoniec nestretli pred zápasom. Pustili sa do seba až počas spomínaného derby na ihrisku. Organizátor bezpečnostné opatrenia nezvládol.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Polícia na základe zaistených kamerových záznamov stotožnila konkrétne osoby. Tieto osoby sme vypočuli,“ povedala Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. O počte osôb a možných obvineniach zatiaľ polícia hovoriť nebude.

Dva dni po futbalovom škandále mala rivalita medzi tvrdým jadrom fanúšikov oboch klubov pokračovanie v obci neďaleko Trnavy. Polícia zisťuje, kto sa prišiel vyhrážať mužovi, ktorý je spájaný s trnavským klubom.

Je presvedčený, že sú za tým chuligáni Slovana. Tí sa od toho dištancovali. Polícia už analyzuje aj kamerové záznamy z obce. Viac informácií zatiaľ neposkytne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport