Na hlavný obsah

Polícia vysvetľuje zásah proti mužovi, ktorý si odmietol nasadiť respirátor

Tvrdí, že video, ktoré sa šíri na sociálnych sieťach, je skreslené.

Na sociálnych sieťach sa objavilo video, ktoré zachytáva, ako policajti zatýkajú človeka, ktorý si odmietol v interiéri nasadiť respirátor. Odporcovia v komentároch pod videom kritizujú zásah, polícia si za zákrokom stojí a vysvetľuje, prečo musela vytiahnuť putá.

Tisíce komentárov a výzva na ďalšie zdieľania na internete. Video má podľa neznámych autorov poukázať na brutalitu polície pri riešení priestupkov. V tomto prípade si osoba na videu odmietla nasadiť ochranný respirátor. Tvrdila, že jej to žiaden zákon neprikazuje.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Policajti opakovane vyzvali osobu, aby si prekryla horné dýchacie cesty a po márnej výzve ju v zmysle zákona vyzvali na preukázanie totožnosti,“ uviedla Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Podľa polície však osoba ukázať občiansky preukaz odmietla a takisto nesúhlasila ani s predvedením na policajnú stanicu.

Celý incident sa mal odohrať na Mestskom úrade v Prievidzi. Polícia tvrdí, že autor videa, ktorý na internete nevystupuje pod vlastným menom, miestne hliadky nakrúca pravidelne a konfliktné situácie vyhľadáva – aby zaujal, vzbudil negatívne emócie či skresľoval zásah policajtov.

„Keďže osoba kládla odpor, použili policajti donucovacie prostriedky,“ doplnila hovorkyňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko