Na hlavný obsah

Poslanec SaS Viskupič ako nezaočkovaný porušil pravidlá karantény

Podľa Pellegriniho by mal zvážiť odstúpenie z funkcie predsedu výboru.

Poslanec SaS Viskupič ako nezaočkovaný porušil pravidlá karantény
Poslanec Marián Viskupič (SaS). Foto: TASR

Poslanec Marián Viskupič (SaS) porušil covidové pravidlá. Nie je zaočkovaný a po návrate zo zahraničia sa nezaregistroval do eHranice ani nebol v karanténe. Niekoľkokrát navštívil svoju matku na Morave.

Podľa Petra Pellegriniho (Hlas-SD) by mal zvážiť odchod z funkcie predsedu parlamentného výboru. Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) sa svojho poslanca zastal, na odchod z funkcie dôvod nevidí.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Priznám sa, že skutočne som to ani nevnímal, ako cestu do zahraničia. Podcenil som to, že ako nezaočkovaný by som sa mal zahlásiť do eHranice a nastúpiť na päťdňovú karanténu, ktorú by som mal následne ukončiť PCR testom,“ povedal Viskupič.

Viskupič okrem poslaneckého postu, predsedá aj výboru pre financie a rozpočet. Podľa Pellegriniho je potrebné, aby politici dodržiavali pravidlá, ktoré vyžadujú od ľudí. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) necháva vyvodenie zodpovednosti na jeho uváženie.

Viskupič odchod z postu predsedu výboru teraz nezvažuje, podpory sa dočkal aj od svojho straníckeho šéfa Sulíka.

Do eHranice sa po návrate na Slovensko musia zaregistrovať všetci nezaočkovaní ľudia. Domácu izoláciu je následne možné ukončiť negatívnym výsledkom PCR testu najskôr na piaty deň.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko