Na hlavný obsah

Poslanecký klub OĽANO má o člena menej, opustil ho Krošlák

Stalo sa tak po vzájomnej dohode.

Poslanecký klub OĽANO má o člena menej, opustil ho Krošlák
Na snímke poslanec NR SR Ján Krošlák. Foto: TASR

Poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Krošlák už nie je členom poslaneckého klubu hnutia OĽANO. V stredu (27. 10.) požiadal o ukončenie pôsobenia v klube. Potvrdil to predseda poslaneckého klubu najsilnejšieho vládneho hnutia Michal Šipoš.

„Po vzájomnej dohode s Jánom Krošlákom sme sa dohodli na jeho odchode z poslaneckého klubu OĽANO. Želáme mu v jeho ďalšej práci všetko dobré,“ vyjadril sa Šipoš.

Krošlák je členom Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie a aj Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby.

V klube OĽANO tak bude po novom 51 poslancov. Sprvu ich bolo 53. V lete vylúčil klub poslanca Martina Čepčeka.

Nevylúčil vstup do SaS či Sme rodina

Krošlák už dlhodobo nevidel svoju budúcnosť v hnutí OĽANO. Už v marci kritizoval lídra hnutia Igora Matoviča, keď bol ešte v kresle premiéra. Vtedy hovoril, že by mal z postu odísť.

Prekážali mu neuvážené statusy, agresívny spôsob boja aj urážanie ľudí. Aj po zmene na poste premiéra hovorí, že OĽANO je o Matovičovi. „Videl som aj u nás v klube, že Matovič stále požíva ‚božskú‘ dôveru väčšiny poslancov,“ uviedol.

Deklaruje, že chce podporovať koalíciu, zatiaľ bude nezaradeným poslancom. Chcel by ostať v politike, nevylučuje vstup do klubu Sme rodina či SaS, no taktiež nevylúčil, že by sa mohol o pár mesiacov stať súčasťou mimoparlamentnej strany či nového politického projektu. Členom OĽANO podľa svojich slov nebol a ani ponuku na vstup do hnutia nedostal.

Dodal, že by odišiel z klubu už skôr, no pracoval na novele trestného zákona, ktorá riešila doping. Keď sa ju podarilo zrealizovať, rozhodol sa odísť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko