Na hlavný obsah

Premiér: Z reformy nemocníc nemusia mať ľudia obavy

Namieste sú podľa neho obavy z nereformy.

Premiér: Z reformy nemocníc nemusia mať ľudia obavy
Foto: TASR

Občania Slovenska nemusia mať obavy z reformy nemocníc, ale z toho, ak by sa reforma neuskutočnila. Na sociálnej sieti facebook to v sobotu (16. 10.) napísal premiér Eduard Heger (OĽANO).

V súvislosti s tvrdeniami, že reforma nemocníc bude pre občanov znamenať dlhšie dochádzanie za zdravotnou starostlivosťou Heger uviedol, že už dnes mnohí cestujú za starostlivosťou mimo svoj okres, pretože kvalita nemocníc je rôzna.

„A nie je ich málo. Je to každý tretí,“ skonštatoval premiér s odvolaním na údaje z ministerstvo zdravotníctva.

„Reforma nemocníc chce vniesť do tohto vývoja systém, špecializáciu a zvýšiť kvalitu nemocničnej starostlivosti rovnomerne po celkom území Slovenska,“ vysvetlil. V tejto súvislosti doplnil, že je potrebné maximálne využiť obmedzené ľudské i materiálne zdroje. „V opačnom prípade budú oddelenia i celé nemocnice zanikať živelne.“

Zopakoval, že ľudia z reformy nemusia mať obavy. „Obavy sú namieste len z nereformy. Je jasné, že urgentné príjmy, všeobecné ambulancie, pôrodnice musia byť čo najbližšie k občanom. Je jasné, že potrebujeme viac nemocníc pre dlhodobo chorých. A je jasné, že potrebujeme aj špičkové pracoviská, ale tie z pochopiteľných dôvodov nemôžu byť v každom okresnom meste,“ napísal premiér.

„Prosím, nepozerajme sa na naše zdravie cez optiku pár kilometrov navyše, ale cez kvalitu, bezpečie a odbornosť zdravotníkov, ktorí budú pracovať v dôstojných podmienkach,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko