Na hlavný obsah

Preverenie úniku videí z poľovníckej chaty je podľa Lipšica namieste

Je mu ľúto, že k rovnakému postupu zo strany GP neprišlo aj v inom prípade.

Preverenie úniku videí z poľovníckej chaty je podľa Lipšica namieste
Na snímke špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. Foto: TASR

Únik informácií z vyšetrovacieho spisu predstavuje takmer vždy komplikáciu pre vedené trestné stíhania. Je preto namieste preveriť, odkiaľ unikli zverejňované nahrávky, ktoré sú súčasťou vyšetrovacieho spisu v kauze Očistec. V stanovisku pre TASR to uviedol šéf Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Daniel Lipšic.

„Je mi však ľúto, že k rovnakému postupu zo strany Generálnej prokuratúry SR neprišlo, keď začiatkom septembra nezákonne unikol do médií realizačný návrh, týkajúci sa podozrení z trestnej činnosti inšpekčného tímu. Navyše relevantnosť podozrení z trestnej činnosti inšpekčného tímu už potvrdili tri konajúce súdy v rámci svojich väzobných rozhodnutí – Krajský súd v Bratislave, Špecializovaný trestný súd a Najvyšší súd SR,“ doplnil špeciálny prokurátor.

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka dal únik medializovaných videí preveriť. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) z tímu Očistec podal v tejto súvislosti trestné oznámenie na Úrade inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko