Na hlavný obsah

Pri havárii autobusu v Nepále zomrelo najmenej 28 ľudí

Stroj sa zrútil do priepasti.

Pri havárii autobusu v Nepále zomrelo najmenej 28 ľudí
Prevážanie zranených po nehode autobusu v Nepále. Foto: ČTK/AP

Najmenej 28 ľudí v utorok (12. 10.) na severozápade Nepálu prišlo o život pri nehode autobusu, ktorý sa zrútil z horskej cesty do niekoľko stoviek metrov hlbokej rokliny. Najmenej 15 ďalších cestujúcich utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

„Stále ešte pátrame po telách obetí, ktoré môžu byť v oblasti, kam autobus spadol,“ oznámil agentúre predstaviteľ miestnej správy Rom Bahádur Mahat. Zranení podľa neho boli rýchlo prepravené do nemocnice.

Autobus mieril z mesta Nepalgunj na juhozápade Nepálu do mesta Gamgadhi v okrese Mugu na severozápade krajiny. Z cesty podľa agentúry zišiel do priepasti iba niekoľko kilometrov od cieľa cesty.

Zatiaľ nie je jasné, čo bolo príčinou nehody, ani koľko osôb v autobuse cestovalo. Miestni činitelia sa preto obávajú, že počet obetí nešťastia sa ešte môže zvýšiť vzhľadom na pokračujúcu záchrannú operáciu.

Dopravné nehody sú v hornatom Nepále pomerne časté. Vo väčšine prípadov za ne môžu zle udržiavané vozidlá a komunikácie a tiež úzke horské cesty s ostrými zákrutami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet