Na hlavný obsah

Pri požiari v osade na Liptove zomreli dve deti

Ďalšiu maloletú osobu previezli do nemocnice.

Pri požiari jednoduchej stavby v osade Hlboké v meste Liptovský Mikuláš prišli o život dve deti. Informoval o tom v piatok (22. 10.) Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) na sociálnej sieti.

Hasiči aktuálne zasahujú pri požiari. „Po príchode na miesto bolo zistené, že stavba sa nachádza v 3. štádiu horenia. Po vykonanom prieskume našli zasahujúci hasiči v priestoroch dve maloleté osoby bez známok života,“ uviedol HaZZ a doplnil, že ďalšiu maloletú osobu previezli do nemocnice.

Spresnil, že na mieste zasahuje 14 príslušníkov z Liptovského Mikuláša, Ružomberka a z Liptovského Hrádku, ktorým sa požiar podarilo lokalizovať a momentálne pracujú na jeho likvidácii.

Polícia oznámila, že na mieste vykonáva prvotné procesné úkony. „Zabezpečujeme miesto udalosti a dohliadame na verejný poriadok. Na miesto bol vyslaný tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline,“ spresnila.

Krízový štáb mesta Liptovský Mikuláš oznámil, že v osade Hlboké vyhlásil mimoriadnu situáciu. Štáb tiež prijal opatrenia na pomoc pre rodičov a preživších členov rodiny z vyhoreného príbytku, informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

„Mesto poskytne rodine náhradné ubytovanie v nocľahárni v Hlbokom, stravu prostredníctvom Slovenského Červeného kríža a oblečenie,“ doplnila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny