Na hlavný obsah

Pri protidrogovom zásahu NAKA zdržala tri osoby, ktoré obchodovali s pervitínom

Vyšetrovateľ ich obvinil z drogovej trestnej činnosti.

Pri protidrogovom zásahu NAKA zdržala tri osoby, ktoré obchodovali s pervitínom
Na snímke zadržaná hotovosť pri protidrogovej akcii. Foto: Facebook/Polícia SR

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci protidrogovej akcie Tréner zasahoval v okrese Lučenec. Vyšetrovateľ obvinil tri osoby z drogovej trestnej činnosti. Informoval o tom v utorok (12. 10.) hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

Obvinenými sú Ján B. (49) z Gregorovej Viesky, Eduard B. (37) z Tomášoviec a Peter L. (51) z Lehôtky. Všetkých troch vzal súd do väzby. „V prípade dokázania viny hrozí jednému z nich trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov u dvoch na 3 až 10 rokov,“ uviedol hovorca.

Podľa hovorcu mali obvinení od roku 2018 zabezpečovať pervitín a distribuovať ho dílerom a užívateľom. Pôsobiť mali prevažne v okresoch Lučenec, Veľký Krtíš, Poltár, Rimavská Sobota, Zvolen, Detva a Revúca.

Polícia vykonala domové prehliadky, pričom u jednej zo zadržaných osôb našla 100 gramov drogy. „Išlo o pervitín vysokej kvality a čistoty, z ktorého by bolo možné pripraviť 1 900 dávok v hodnote 5 000 eur,“ spresnil Slivka.

Okrem toho zaistili aj zariadenia a prostriedky na váženie a balenie drog a 81 000 eur v hotovosti, ktoré sú údajne výnosom z drogovej činnosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko