Na hlavný obsah

Prímestskú dopravu v Bratislavskom kraji bude zabezpečovať nový dopravca

Župan Droba podpísal zmluvu so spoločnosťou Arriva.

Prímestskú dopravu v Bratislavskom kraji bude zabezpečovať nový dopravca
Na ilustračnej snímke regionálny autobus na novej autobusovej stanice Nivy. Foto: TASR

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) bude mať od polovice novembra nového regionálneho dopravcu. Stane sa ním firma Arriva. Oznámili to predseda BSK Juraj Droba a generálny riaditeľ spoločnosti Lászlo Ivan v pondelok (11. 10.).

BSK a Arriva podpísali zmluvu na obdobie 10 rokov vo výške viac ako 300 miliónov eur. Od 15. novembra tak spoločnosť vystrieda doterajšieho dopravcu Slovak Lines.

„Nový dopravca bude musieť splniť technické a prevádzkové štandardy, ktoré prinesú zákazníkom lepšiu a vyššiu kvalitu cestovania,“ uviedol Droba s tým, že kraj sa bude snažiť, aby bol prechod medzi dopravcami bezproblémový.

Predseda BSK ďalej dodal, že spoje budú lepšie na seba nadväzovať, zmenou postupne prejde aj vizuál zastávok. Všetky autobusy budú vraj nízkopodlažné, klimatizované, s bezplatným pripojením na wi-fi a USB portami pre nabíjanie telefónov.

Droba verí, že sa tiež podarí zabezpečiť presun vodičov zo Slovak Lines k novému sprostredkovateľovi. Sľúbil im rovnaké podmienky pre zamestnanie. „Ako kraj vám garantujeme takú istú prácu, akú ste mali doteraz, a dohliadneme na to, aby to tak bolo,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny