Na hlavný obsah

Prvý spoločný titul. Polášek s Peersom ovládli turnaj v Indian Wells

Slovenský tenista sa posunie vo svetovom rebríčku.

Prvý spoločný titul. Polášek s Peersom ovládli turnaj v Indian Wells
Filip Polášek. Foto: SITA

Slovenský tenista Filip Polášek s Austrálčanom Johnom Peersom triumfovali vo štvorhre na turnaji ATP Indian Wells Masters. V nedeľňajšom (17. 10.) finále zdolali ako siedmy najvyššie nasadený pár ruský tandem Aslan Karacev, Andrej Rubľov po setoch 6:3 a 7:6 (5).

Pre Poláška to bol už 16. titul na hlavnom profesionálnom okruhu, prvý po boku Peersa a vo svetovom deblovom rebríčku sa posunie na deviate miesto.

„Som skutočne šťastný z toho, ako sme hrali. Prišli sme sem skôr, čo nám pomohlo adaptovať sa na podmienky. Bol veľký rozdiel hrať cez deň a v noci, ako sme hrali v predchádzajúcich zápasoch, a asi sme sa dokázali prispôsobiť najlepšie zo všetkých tímov,“ povedal Polášek pre portál ATP Tour.

Polášek s Peersom položili základ výhry v prvom dejstve už v druhej hre, keď zobrali súperom podanie a následne sa ujali vedenia 3:0. To si postrážili až do konca a set vyhrali 6:3.

V druhom bol stav vyrovnaný do 2:2, potom nasledovala séria stratených podaní na oboch stranách. Polášek s Peersom sa dostali do vedenia 5:3, no v deviatom geme nepremenili dva mečbaly, následne stratili servis a ruský pár vyrovnal na 5:5 i 6:6. V tajbrejku viedli Karacev s Rubľovom 5:3, ale nedotiahli ho do víťazného konca. Naopak, austrálsko-slovenská dvojica zvíťazila 7:5.

Predtým vyradila v semifinále chorvátsko-brazílsky pár Ivan Dodig, Marcelo Melo 6:4, 7:6 (1). Pre Poláška a Dodiga mal vzájomný duel pikantnú príchuť, keďže spolu vyhrali dva turnaje na hlavnom okruhu ATP (Peking 2019 a Cincinnati 2019) a vo februári tohto roka triumfovali na grandslamovom podujatí Australian Open v Melbourne. Ich vzájomná spolupráca sa skončila v júli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport