Na hlavný obsah

Rakúsko bojuje s historicky najväčším lesným požiarom, pomôžu aj slovenskí hasiči

Sú na ceste do zasiahnutej oblasti.

V Rakúsku bojujú od utorka (26. 10.) s dosiaľ najväčším lesným požiarom v histórii krajiny. Zasiahnutá oblasť sa nachádza 130 kilometrov od slovenských hraníc – pri obci Reichenau an der Rax v lokalite Dolné Rakúsko.

Oheň už zasiahol plochu 115 hektárov a situáciu komplikujú aj nepriaznivé počasie a horšie dostupný terén. Rakúšania v reakcii požiadali o pomoc slovenských hasičov.

„Naši príslušníci z Leteckého modulu hasenia požiarov v prírodnom prostredí okamžite zareagovali na požiadavku rakúskych kolegov a momentálne sú na ceste do zasiahnutej oblasti,“ informovala hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR Barbara Túrosová.

Spresnila, že na pomoc v boji s lesným požiarom smeruje vrtuľník z Leteckého útvaru MV SR s hasičmi na palube a jedno terénne vozidlo s ďalšími hasičmi a s potrebnými vecnými prostriedkami nutnými na zásah.

Slovenskí hasiči pomáhali počas leta tiež zahraničným kolegom v Grécku, a to najmä na ostrove Eubója. „Verím, že ich schopnosti, ktoré v plnej miere predviedli aj pri zdolávaní požiarov v Grécku, pomôžu aj v Dolnom Rakúsku,“ napísal na sociálnej sieti minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko