Na hlavný obsah

Richard Sulík podáva trestné oznámenie na Roberta Fica

Dôvodom je Ficovo tvrdenie o drogách v SaS.

Richard Sulík podáva trestné oznámenie na Roberta Fica
Na snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády SR pre ekonomiku Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) v rámci rozpravy pri jeho utorkovom (26. 10.) odvolávaní z funkcie v Národnej rade (NR) SR uviedol, že podáva trestné oznámenie na predsedu Smeru-SD Roberta Fica.

Dôvodom sú Ficove tvrdenia o Sulíkovi, že berie kokaín. „Všetci dobre vedia, že kokaín a SaS, to je jedna rovnica. Dobre, ja to tvrdím a ja to budem tvrdiť,“ povedal Fico v diskusnej relácii portálu Refresher. Jeho slová odcitoval minister hospodárstva počas rozpravy k jeho odvolávaniu.

 „Ja som kokaín nikdy nebral, nikdy som sa ho nedotkol. Viem, že keď máte vo vláde Kaliňáka a Počiatka, je ťažké tomu veriť,“ dodal Sulík.

Opozícia Sulíkovi vyčíta údajnú nečinnosť pri raste cien energií či nezvládnutie príprav slovenského pavilónu na výstave EXPO v Dubaji. „Nespôsobilosť p. Sulíka ako ministra hospodárstva SR je zrejmá predovšetkým v poslednom období, kedy SR, podnikateľská sféra, slovenské domácnosti, mestá a obce, čelia bezprecedentnému tlaku v podobe enormného rastu cien energií,“ uvádza sa v návrhu na vyslovenie nedôvery.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko