Na hlavný obsah

Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici pozastavuje niektoré operácie i očkovacie centrum

V meste funguje naďalej župné očkovacie centrum.

Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici pozastavuje časť plánovaných zákrokov aj očkovacie centrum. Dôvodom je nízky záujem o vakcínu a vyťažený personál. V nemocnici pribúda pacientov s vážnym priebehom covidu.

Počet covidových pacientov v Roosveltovej nemocnici vzrástol za posledné týždne niekoľko násobne a to vrátane vážnych prípadov, vyžadujúcich umelú pľúcnu ventiláciu.

,,Vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu a zvyšujúci sa počet kriticky chorých pacientov sme boli nútení pristúpiť k čiastočnému obmedzeniu plánovaných výkonov,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Činnosť od pondelka (18. 10.) prerušilo aj vakcinačné centrum nemocnice. Otvorili ho medzi prvými na Slovensku koncom minulého roka. Odvtedy v ňom zdravotníci podali vyše 100 000 dávok vakcín.

,,Treba si uvedomiť, že prevádzku vakcinačného centra zabezpečuje 13 až 15 zamestnancov. Zvyšuje sa počet covidových pacientov, to znamená, že títo zamestnanci chýbali na tých svojich domácich oddeleniach,“ povedala koordinátorka vakcinačného centra Martina Flašková.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny