Na hlavný obsah

Rusko prekonalo svoje denné maximum úmrtí. Prvýkrát prekročilo smutnú hranicu

V uplynulých 24 hodinách zomrelo na covid 1 002 osôb.

Rusko prekonalo svoje denné maximum úmrtí. Prvýkrát prekročilo smutnú hranicu
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Rusku prvýkrát za jeden deň zomrelo na ochorenie COVID-19 viac ako 1 000 ľudí. Tamojšie úrady v sobotu (16. 10.) oznámili, že v uplynulých 24 hodinách zomrelo 1 002 osôb, celkovo má teda pandémia v Rusku 222 315 obetí.

Za minulý deň sa v najrozľahlejšej krajine sveta, ktorá má zhruba 146 miliónov obyvateľov, potvrdilo 33 208 nových prípadov infekcie koronavírusom.

V oboch ukazovateľoch sa čísla zvyšujú. O deň skôr hlásilo Rusko 999 mŕtvych a 32 196 nových ochorení. Podľa ruskej oficiálnej štatistiky sa od začiatku pandémie nakazilo v krajine viac ako 7,9 milióna ľudí.

Najhoršia zostáva situácia v Moskve a v Petrohrade, na ktoré z celkovej bilancie pripadá za posledných 24 hodín 72, respektíve 67 úmrtí.

Úrady pripisujú zhoršujúcu sa situáciu pomalému očkovaniu. Podľa štatistík na stránke ourworldindata je v Rusku plne zaočkovaných len 31 % populácie, ďalších 3,1 % je čiastočne zaočkovaných.

Moskovský starosta Sergej Sobjanin v snahe zvýšiť záujem vyhlásil lotériu o byty v metropole, na ktorej sa budú môcť zúčastniť len ľudia s kódom, ktorý dostanú pri očkovaní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet