Na hlavný obsah

Silné lejaky v Indii si vyžiadali najmenej 26 životov

Medzi obeťami sú aj deti.

Silné lejaky v Indii si vyžiadali najmenej 26 životov
Záplavy v meste Koottickal štáte Kérala. Foto: TASR/AP

Najmenej 26 ľudí zahynulo na juhu Indie pri záplavách spôsobených silnými lejakmi. Vyplýva to z novej bilancie, ktorú v pondelok (18. 10.) zverejnil spravodajský server BBC News. Medzi obeťami je aj šesť detí. Existujú obavy, že počet mŕtvych ďalej porastie, pretože mnoho ľudí je stále nezvestných.

V juhoindickom štáte Kérala husto prší už niekoľko dní. Lejaky spôsobili zosuvy pôdy a rozvodnenie riek, ktoré odrezali od okolia mnoho miest a dedín. Do záchranných prác sa zapojila indická armáda, ktorá vrtuľníkmi dopravuje zásoby do postihnutých oblastí.

Medzi obeťami je okrem iného šesťčlenná rodina vrátane 75-ročnej babičky a troch detí, ktorých dom v meste Kottajam zmietli záplavové vody. Telá troch ďalších detí vo veku osem, sedem a štyri roky našli v okrese Idukki.

Indická vláda považuje štát Kérala za jeden z najviac ohrozených povodňami. V roku 2018 tu pri povodniach zomrelo zhruba 400 ľudí. Podľa úradov vtedy štát postihla „storočná voda“. Ďalšie státisíce ľudí museli opustiť svoje domovy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet