Na hlavný obsah

Šláger medzi Trnavou a Slovanom pre vyčíňanie chuligánov predčasne ukončili

Pobili sa priamo na ihrisku.

Šláger medzi Trnavou a Slovanom pre vyčíňanie chuligánov predčasne ukončili
Potýčka medzi fanúšikmi ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava na hracej ploche. Foto: SITA

Šláger 11. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava, ktorý mal byť súbojom o prvé miesto v tabuľke, sa v nedeľu (17. 10.) nedohral. Hlavný rozhodca Filip Glova ho predčasne ukončil po dlhej prestávke, ktorú spôsobili výtržnosti „fanúšikov“.

Približne po štvrťhodine hry prerušili priamy súboj o prvé miesto v tabuľke diváci, ktorí vtrhli na hraciu plochu a došlo medzi nimi aj k fyzickým konfrontáciám. Slovanisti ešte predtým zahádzali hraciu plochu pyrotechnikou. Po potýčkach musel jedného z fanúšikov priamo na trávniku ošetrovať zdravotnícky personál a odniesli ho na nosidlách.

Situácia v hľadisku sa upokojila, až keď policajní ťažkoodenci vypratali sektor hosťujúcich podporovateľov, ktorí naďalej používali pyrotechniku.

Hráči oboch mužstiev čakali v kabínach, po dlhej pauze vyšiel Glova z tunela a gestom ukončil stretnutie. Na ihrisku sa na chvíľu objavili aj futbalisti Spartaka a pozdravili svojich priaznivcov.

Trnavčania chceli pokračovať, Slovan stojí za svojimi fanúšikmi

 „My sme chceli hrať, hráči chceli hrať, všetci od nás z klubu chceli hrať, ale Slovan na čele s majiteľom samozrejme od prvej sekundy nechceli hrať. Ich stanovisko bolo, že sa tu necítia bezpečne a ten zápas sa takto skončil,“ povedal trnavský tréner Michal Gašparík na Štadióne Antona Malatinského.

„Stanovisko klubu musia dať kompetentní, za nás môžem len povedať, že nás to mrzí. Malo to byť sviatok futbalu, nakoniec je to hanba futbalu. Jednoznačne sa treba z toho poučiť, pretože toto už sa skoro nikde na svete nedeje. Treba tomu predísť,“ dodal Gašparík.

Slovan podľa generálneho riaditeľa klubu Ivana Kmotríka ml. stojí za svojimi fanúšikmi. „Z nášho pohľadu išlo o jednoznačné zlyhanie usporiadateľskej služby, ktorá fanúšikom z domáceho sektora umožnila jednak prejsť nad náš sektor, a potom mohli vstúpiť priamo na ihrisko. Rovnako odsudzujeme následný zásah voči našim priaznivcom. Rešpektujeme rozhodnutie o predčasnom ukončení zápasu, v tejto chvíli ho považujeme za správne, pretože celý problém vznikol zlyhaním usporiadateľskej služby domáceho klubu,“ povedal Kmotrík pre oficiálnu webovú stránku Slovana.

V najbližších dňoch zasadne mimoriadne Prezídium Únie ligových klubov, ktoré sa bude zaoberať predčasne ukončeným derby. „Dôležité sú v tomto všetky informácie zo strany delegovaných osôb, ktoré budú súčasťou ich oficiálnych zápisov. Po zhromaždení kompletných správ zasadne Prezídium, ktoré príjme finálne rozhodnutie. ÚLK jednoznačne odsudzuje takéto správanie fanúšikov, ktoré nemá na futbalových trávnikoch čo robiť. Mala to byť oslava futbalu a návratu fanúšikov po ťažkom covidovom období, namiesto toho, žiaľ, sa o výkone na ihrisku hovoriť nebude,“ uvádza sa v stanovisku ÚLK.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport