Na hlavný obsah

Slováci v Rusku prehrali, ich šance na postup na MS 2022 v Katare sú mizivé

V tabuľke sú štvrtí s 9 bodmi.

Slováci v Rusku prehrali, ich šance na postup na MS 2022 v Katare sú mizivé
Kvalifikačný futbalový zápas Rusko - Slovensko. Foto: TASR/AP

Slovenskí futbalisti v piatok (8. 10.) podľahli ruskému národnému tímu v Kazani 0:1. Zápas rozhodol jediným gólom do vlastnej siete Milan Škriniar.

„Sokoli“ tak majú v kvalifikačnej H-skupine na konte stále 9 bodov a patrí im priebežná štvrtá pozícia. Prakticky stratili šancu na postup na finálový turnaj Majstrovstiev sveta 2022 v Katare. Na vedúce Chorvátsko a Rusko im chýba už 7 bodov, pričom v hre ich ostalo už len 9.

Na záverečný turnaj do Kataru postúpi priamo jedine víťaz skupiny, mužstvo na druhom mieste zabojuje v baráži. Slováci už o tri dni nastúpia v chorvátskom Osijeku proti úradujúcim vicemajstrom sveta. Po tomto zápase uzavrie SR kvalifikáciu na budúci mesiac, 11. novembra Tarkovičovci budú v Trnave hostiť Slovinsko a o tri dni neskôr ukončia kvalifikáciu na Malte.

„Zborná“ sa v modernej AK Bars Arene dostala do vedenia v 24. minúte po vlastnom góle stopéra SR Milana Škriniara. Bol to napokon jediný gól súboja, keď hostia nevyužili viacero dobrých šancí. Rusi upravili vzájomnú bilanciu so SR na 4 výhry, 3 remízy a 4 prehry.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport