Na hlavný obsah

Slovensko remizovalo v Chorvátsku 2:2, definitívne stratilo šancu na MS

Slováci v Osijeku dvakrát viedli.

Slovensko remizovalo v Chorvátsku 2:2, definitívne stratilo šancu na MS
Chorvátsky futbalista Andrej Kramarič strieľa vyrovnávajúci gól na 1:1 za chrbát slovenského brankára Mareka Rodáka. Foto: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia v pondelok (11. 10.) remizovala v Osijeku s domácim Chorvátskom 2:2 a definitívne stratila šancu na postup na svetový šampionát 2022 v Katare. Slováci dvakrát viedli, no favorit kvalifikačnej skupiny H vždy dokázal vyrovnať.

Našu reprezentáciu poslal do vedenia v 20. minúte po centri Mareka Hmašíka hlavičkou Ivan Schranz, už o 5 minút na to však vyrovnal Andrej Kramarič. Tesne pred koncom prvého polčasu sa presadil Lukáš Haraslín a vrátil Slovákom vedenie.

Na konečných 2:2 vyrovnával v 71. minúte kapitán Chorvátov Luka Modrič. Tí mohli aj vyhrať, no gól Nikolu Vlašiča z 85. minúty odvolal systém VAR pre ofsajd.

Vo zvyšných zápasoch našej kvalifikačnej skupiny Cyprus doma remizoval s Maltou 2:2 a Rusko zvíťazilo v Maribore nad domácim Slovinskom 2:1. Práve Rusi vedú tabuľku skupiny H s 19 bodmi, o dva body pred Chorvátskom. Slovensko na tretej priečke má 10 bodov a je o skóre pred Slovinskom. Po 5 bodov majú 5. Malta a posledný Cyprus.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport