Na hlavný obsah

Smer-SD chce odvolať Sulíka z postu ministra

Svoju funkciu vraj nezvláda.

Smer-SD chce odvolať Sulíka z postu ministra
Na snímke predseda Smeru-SD Robert Fico (vľavo) a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Foto: TASR/koláž RTVS

Opozičný Smer-SD chce iniciovať mimoriadnu parlamentnú schôdzu k odvolávaniu ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) z funkcie. Informoval o tom v stredu (13. 10.) predseda strany Robert Fico.

Podľa Fica Sulík nie je pripravený na takúto funkciu a nezvláda ju. „Dnes to vidieť na jeho arogantných vystúpeniach, ktoré nemajú žiadnu odbornú váhu,“ dodal.

Návrh na odvolanie chcú podať v súvislosti s rastom cien energií, ale napríklad aj za neotvorenie slovenského pavilónu v rámci svetovej výstavy EXPO 2020 načas pre nedodržanie zmluvných podmienok.

„Nevidíme žiadne vecné riešenia pokiaľ ide o rast cien energií a tie idú hore. Zdá sa nám, že sa vysmieva každému. Hovorí, že trh všetko vyrieši a netreba vôbec nič regulovať. Vysmieva sa ľuďom, ktorí prišli o prácu, keď hovorí, že treba zrušiť úrady práce,“ skonštatoval Fico.

„Má význam ísť po individuálnych ministroch, ak takto kašlú na ľudí,“ odôvodnil Fico. Plánuje osloviť nezaradených poslancov okolo Tomáša Tarabu. Keď sa dohodnú na spoločnom postupe, podajú návrh v expresne krátkom čase.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko