Na hlavný obsah

Starostovia protestovali pred úradom vlády, kritika sa napokon obrátila proti nim

Remišová pripomenula razantné zrýchlenie čerpania fondov.

Niektoré regióny vôbec nepodporuje, naopak, ich likviduje. Takéto slová adresovali primátori a starostovia vybraných regiónov Environmentálnemu fondu. Stretli sa pred Úradom vlády SR.

Kritika rezortu životného prostredia aj ministerstva investícií sa napokon obrátila proti nim. Rezorty aj envirofond poukazujú na to, že sú nezodpovední.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Ministerstvá životného prostredia aj investícií a regionálneho rozvoja majú zabezpečiť, aby sa všetky slovenské regióny rozvíjali rovnako. Žiada to skupina primátorov aj starostov.

„Na zdravé fungovanie samospráv a rozvoj vidieka sme boli v minulosti, ale aj dnes sme boli odkázaní na výzvy, na projekty, ktoré ale dnes, bohužiaľ, postrádame,“ povedal starosta obce Dvory nad Žitavou Branislav Becík (Hlas-SD).

„Od marca 2020 sme razantne zrýchlili čerpanie o 2,7 miliardy eur – to sú peniaze, ktoré iba za uplynulý rok a pol išli do regiónov na cesty, školy, škôlky, zdravotníctvo, sociálne služby, boj s pandémiou atď,“ reagovala ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny