Na hlavný obsah

Súd prepustil bývalého šéfa inšpekcie a štyroch vyšetrovateľov NAKA

Ich trestné stíhanie označil za neopodstatnené.

Súd prepustil bývalého šéfa inšpekcie a štyroch vyšetrovateľov NAKA
Ilustračné foto - sudcovské kladivko. Foto: TASR/AP

Krajský súd (KS) v Bratislave prepustil v piatok (1. 10.) z väzby bývalého povereného šéfa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Petra Scholtza a štyroch vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

Podľa senátu KS je ich trestné stíhanie neopodstatnené, informoval hovorca súdu Pavol Adamčiak.

„Sťažnosť prokurátora podanú v neprospech obvinených Š. M., P. Sch., M. S. senát zamietol. V časti námietok zaujatosti, ktoré vzniesli obvinení P. Ď. a J. Č. proti sudcovi pre prípravné konanie, ktorý vo veci rozhodoval v prvom stupni, KS sťažnosti obvinených zamietol,“ priblížil Adamčiak.

KS v Bratislave rozhodoval v piatok na svojom neverejnom zasadnutí o sťažnostiach štyroch obvinených vyšetrovateľov NAKA a Petra Scholtza proti rozhodnutiu Okresného súdu (OS) Bratislava III, ktorý ich zobral do väzby, od 9.00 h.

„Vítame rozhodnutie KS. Myslím si, že sa to dalo očakávať aj z odôvodnenia prvostupňového súdu, že rozhodnutie KS bude také. Pokiaľ teda majú dodržiavať intencie zákona a ústavnú judikatúru. S dôvodmi ešte nie som oboznámený, keďže mi to nebolo doručené,“ povedal obhajca Milana Sabotu Rastislav Koutun.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko