Na hlavný obsah

Tampa sa dočkala výhry v riadnom hracom čase a pretrhla šnúru prehier

Tatar nepomohol zvrátiť prehru Devils.

Tampa sa dočkala výhry v riadnom hracom čase a pretrhla šnúru prehier
Foto zo zápasu hokejovej NHL Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning. Foto: SITA/AP

Hokejisti Tampy Bay v zostave so slovenským obrancom Erikom Černákom dosiahli svoje prvé víťazstvo v riadnom čase v novej sezóne NHL. Obhajca titulu zdolal v noci na stredu (27. 10.) Pittsburgh na jeho ľade 5:1.

Tampa zabrala naplno po troch predchádzajúcich prehrách. Černák bol s minutážou 23:16 druhý najvyťaženejší hráč tímu po Victorovi Hedmanovi. Do kanadského bodovania sa nezapísal, zaznamenal jednu strelu na bránku a jeden bodyček.

Hráči New Jersey „zbabrali“ prvú tretinu domáceho súboja s Calgary, po ktorej prehrávali už štvorgólovým rozdielom. Hosťom napokon podľahli 3:5, z trojice Slovákov v kádri „diablov“ dostal príležitosť iba Tomáš Tatar.

Odohral 18:29 min a prezentoval sa až piatimi bodyčekmi, čo bolo najviac spomedzi všetkých hráčov. Jeho krajania Andrej Studenič a Christián Jaroš sa do zostavy nezmestili, dvojgólový bol Čech Pavel Zacha. Za Calgary dvakrát skóroval Andrew Mangiapane a jeho tím vyhral štvrtýkrát za sebou.

Vegas Golden Knights ukončili šnúru štyroch prehier triumfom 3:1 na ľade Colorada. Brankár Juuse Saros priviedol 28 úspešnými zákrokmi Nashville k domácemu víťazstvu 3:1 nad San Jose.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport