Na hlavný obsah

Twitter odkúpil od mladého Slováka četovaciu aplikáciu

Cena akvizície nie je zverejnená.

Twitter odkúpil od mladého Slováka četovaciu aplikáciu
Ilustračná snímka-Twitter. Foto: TASR/AP

Firma Twitter kúpila četovaciu aplikáciu Sphere od 28-ročného Slováka Tomáša Halgaša. Je tak jedným z prvých Slovákov, ktorému sa podarilo rozvinúť svoju startupovú ideu a predať ju niektorej z veľkých technologických firiem.

Halgaš pochádza z Bratislavy, vyštudoval matematiku a informatiku na Oxfordskej univerzite a svoj startupový nápad rozvinul s Nickom D’Aloisiom, ktorý už ako 17-ročný predal svoj prvý startupový projekt do Yahoo. Informovali o tom zástupcovia Sphere.

Samostatná aplikácia Sphere Messenger akvizíciou zo strany spoločnosti Twitter zanikne. Zámerom prevádzkovateľa jednej z najväčších sociálnych sietí je nasadiť najlepšie nápady a riešenia zo Sphere v rámci svojej aplikácie.

Súčasťou akvizície je aj prechod Halgaša s tímom do spoločnosti Twitter, kde budú pokračovať vo svojej misii meniť skupiny ľudí na webe na pulzujúce komunity. Cena akvizície Sphere.Me nie je pre zmluvné klauzuly zverejnená.

Projekt Sphere s tímom 30+ ľudí financovali investori ako Index Ventures, Horizons Ventures, Mike Moritz (jeden z prvých investorov do Google), Brian Chesky (zakladateľ Airbnb) a Sean Rad (zakladateľ Tinderu).

„Väčšina skupín trpí klasickými chorobami online komunikácie, ktoré bránia vzniku komunity. Reč je o trápnom tichu počas četovania či častom posune komunikácie divným smerom,“ povedal Halgaš. Ich aplikácia tieto nedostatky rieši tým, že čistia konverzácie od neaktuálnych príspevkov a podporujú ľudí vo výmene informácií a názorov.

„Boli sme vždy presvedčení, že vytvorenie priestoru, v ktorom sa darí zmysluplným konverzáciám, je jednou z najzásadnejších výziev súčasnosti. Osobne som rád, že sa nám podarilo k tejto výzve prispieť našim riešením,“ uviedol Halgaš. Fakt, že sa Twitter rozhodol ich aplikáciu kúpiť a ich nápady začleniť do svojej sociálnej siete, je podľa neho toho potvrdením.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet