Na hlavný obsah

Uganda: Výbuch bomby v bare zabil mladú čašníčku a zranil ďalších troch ľudí

Prezident to označil za teroristický čin.

Uganda: Výbuch bomby v bare zabil mladú čašníčku a zranil ďalších troch ľudí
Policajti hliadkujú po sobotňajšom výbuchu, ku ktorému došlo na frekventovanej ulici v oblasti Kawempe na predmestí ugandského hlavného mesta Kampala. Foto: TASR/AP

Mladá žena prišla o život a ďalší traja ľudia sa zranili pri sobotňajšom (23. 10.) výbuchu bomby v bare v Kampale, hlavnom meste Ugandy. Ugandský prezident Yoweri Museveni incident označil za terorizmus. Žiadna skupina sa však k spáchaniu útoku doteraz neprihlásila. Informuje o tom spravodajský web BBC.

Explózia zabila 20-ročnú servírku, zranila troch ľudí a vyvolala veľkú paniku. Mnoho zákazníkov po výbuchu vybehlo na ulicu. Podľa polície majú čin na svedomí traja ľudia, ktorí sa vydávali za klientov. Objednali si na bare jedlo a pitie, načo pod stolom nechali igelitovú tašku s podomácky vyrobenou bombou. K explózii došlo krátko po tom, ako z podniku odišli.

Britská vláda pred týždňom varovala, že pravdepodobnosť teroristického útoku v Ugande je vysoká. Britských občanov vo východoafrickej krajine, kde k podobným útokom dochádza zriedkavo, vyzvala k opatrnosti.

„Existuje veľká pravdepodobnosť, že sa teroristi pokúsia zaútočiť,“ uviedol Londýn s tým, že Briti v Ugande by sa mali mať na pozore na verejných miestach vrátane reštaurácií a kaviarní.

Ugandský prezident Museveni na twitteri označil explóziu za terorizmus a sľúbil, že páchateľov chytia.

Bombové útoky v reštaurácii a v bare ragbyového klubu v Kampale, kde ľudia sledovali finálový zápas futbalových majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike, si v roku 2010 vyžiadali životy 74 ľudí. Strojcovia útokov z teroristickej skupiny aš-Šabáb si teraz odpykávajú doživotné tresty.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet