Na hlavný obsah

Ukrajinskému poslancovi, ktorý náhle zomrel, našli v tele látku metadón

Venoval sa vyšetrovaniu korupcie.

Ukrajinské ministerstvo vnútra zvažuje dve verzie náhlej smrti poslanca parlamentu Antona Poľakova: buď vedomé užitie metadónu alebo otravu touto látkou. Informovala o tom v pondelok (11. 10.) agentúra Interfax.

Súdni lekári informovali vyšetrovateľov, že v organizme poslanca zistili malú dávku alkoholu a metadón.

Predmetom ďalších analýz bude typ metadónu, čas jeho požitia vzhľadom na čas smrti a súvislosť medzi jeho požitím a Poľakovovou smrťou. Vo vysielaní televízie Ukrajina 24 to uviedol hovorca ukrajinského rezortu vnútra Arťom Ševčenko. Podľa neho vyšetrovatelia pracujú s dvomi verziami: „buď (Poľakov) sám užil drogu, ktorá mu mohla spôsobiť smrť, alebo bol otrávený. Inak to nemohlo byť.“

Podľa ukrajinskej generálnej prokuratúry Poľakov strávil časť noci na piatok (8. 10.) s priateľom v jednom z kyjevských barov. Následne sa priateľovým autom vozili po uliciach Kyjeva. Po asi pol druha hodine sa rozišli, pričom Poľakov si privolal taxík.

Ten zastavila policajná hliadka pre porušenie dopravných predpisov, pričom si policajti všimli na zadnom sedadle pololežiaceho muža. Taxikár vypovedal, že muž je pod vplyvom alkoholu a že sa mu sťažoval na nevoľnosť. Privolaní záchranári Poľakovovi už nedokázali pomôcť.   

Agentúra UNIAN upozornila na to, že Poľakov niekoľko dní pred smrťou vypovedal na Národnom protikorupčnom úrade Ukrajiny, kde svedčil proti poslancom, ktorí podľa jeho slov dostávali obálky s peniazmi na toaletách v budove parlamentu.

Poľakov sa dostal do ukrajinského parlamentu ako člen vládnej strany Sluha národa v roku 2019, neskôr však pre spory z tohto politického zoskupenia vystúpil. Angažoval sa vo vyšetrovaní korupcie v rezorte obrany a pracoval v protikorupčnom výbore parlamentu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet