Na hlavný obsah

USA: Na univerzite v Louisiane sa opäť strieľalo, zomrel ďalší človek

Minulotýždňový útok si vyžiadal tiež jednu obeť.

USA: Na univerzite v Louisiane sa opäť strieľalo, zomrel ďalší človek
Grambling State University v Louisiane. Foto: Google Street View

Pri nedeľňajšej (17. 10.) streľbe v areáli univerzity v americkom štáte Louisiana zomrel jeden človek a sedem ďalších utrpelo zranenia . Uviedla to v pondelok (18. 10.) agentúra Reuters, podľa ktorej išlo o druhý strelecký útok na tomto mieste za posledný týždeň.

Výstrely sa ozvali o jednej hodine ráno miestneho času v areáli univerzity v mestečku Grambling na severe Louisiany. Človek, ktorý pri streľbe zomrel, školu nenavštevoval. Medzi siedmimi zranenými bol jeden študent univerzity.

Streľba sa odohrala počas každoročného zrazu študentov. Univerzita zrušila zvyšok plánovaných udalostí, rovnako aj pondelkovú a utorkovú výučbu. Na kampuse platí od 21.30 h do 6.00 h zákaz vychádzania. Škola uviedla, že posilní bezpečnosť.

Len o štyri dni skôr zomrel jeden človek a traja ďalší utrpeli zranenia pri streľbe, ktorá sa rovnako odohrala v areáli školy. Louisianska polícia uviedla, že tieto dva prípady spolu zrejme nesúvisia. Zo stredajšieho (13. 10.) útoku polícia podozrieva 18-ročného Jataviousa Carrolla. O útočníkovi z nedeľňajšieho rána nezverejnila žiadne podrobnosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet