Na hlavný obsah

V Kechneci otvorili fabriku na výrobu prevodovkových skríň, prinesie prácu desiatkam ľudí

Nemecká spoločnosť už jednu fabriku v Kechneci má.

Deväťdesiatmiliónová investícia prišla do priemyselného parku v Kechneci. Nemecký investor rozbieha výrobu súčiastok do áut. Zamestnať plánuje desiatky ľudí. V Košickom regióne už jednu fabriku má, chce ju zachovať.

Moderná zlievareň bude liahňou takzvaných prevodovkových skríň. Z liniek by malo postupne schádzať milión kusov autodielov ročne. Dodávať ich budú fabrike, ktorá sídli oproti.

„Prvá fáza sériovej výroby začína v novembri. V najbližších troch rokoch chceme dosiahnuť finálne číslo 170 zamestnancov, malo by to ísť ruka v ruke s nárastom zmennosti a výroby a nábehu našich zákazníkov,“ povedal riaditeľ továrne Handtmann Kechnec Denis Horkulič.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Spoločnosť vlastní aj priľahlé pozemky. V horizonte piatich rokov plánuje postaviť ďalší závod, v ktorom chce zamestnať rovnaký počet ľudí. Všetko však závisí od situácie na trhu.

Súčasné obdobie zvyšovania cien energií a nedostatku čipov, pre ktoré automobilky obmedzujú produkciu, využijú Nemci na zaškolenie pracovníkov. Firma od vlády žiada viaceré stimuly v hodnote vyše 20 miliónov eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny