Na hlavný obsah

V nominácii na Nemecký pohár sú štyria reprezentační nováčikovia

Hrať sa bude 11. až 14. novembra.

V nominácii na Nemecký pohár sú štyria reprezentační nováčikovia
Na ilustračnej snímke slovenskí hokejisti tešiaci sa z gólu do siete Poľska v olympijskej kvalifikácii v auguste. Foto: TASR

Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie nominovalo na novembrový turnaj Nemecký pohár aj štyroch nováčikov. O premiérový štart v najcennejšom drese zabojujú brankár Filip Belányi, obranca Dávid Mudrák, útočník Samuel Takáč i sedemnásťročný Filip Mešár. Podujatie je na programe od 11. do 14. novembra v Krefelde.

Hráči sa zídu na zraze v pondelok 8. novembra v Bratislave. Po dvojdňovom tréningovom cykle odletia do Krefeldu, kde nastúpia postupne proti Švajčiarsku, Olympijskému výberu Ruska a domácemu Nemecku.

„Najdôležitejšie je, že opäť môžeme hrať. Od hráčov vždy vyžadujeme, aby hrali ako tím, čo nie je ľahké, keď nominujete veľkú skupinu hráčov s nováčikmi, ktorá sa zíde na krátky čas. Musíme však tvrdo bojovať a hrať rýchlo. Potom budeme schopní produkovať ofenzívny hokej,“ povedal tréner národného tímu Craig Ramsay.

Naši súperi majú dobré mužstvá. Všetci hrajú fyzický hokej. Švajčiari dokážu vyvinúť veľkú rýchlosť, Rusi sú vždy talentovaní a šikovní. Bude to ťažké, ale chceme vidieť náš tím hrať so sebavedomím a oduševnením. Chceme, aby ukázal, že je pripravený hrať na vysokej úrovni,“ dodal.

Vedenie reprezentácie už dopredu avizovalo, že na Nemeckom pohári sa nepredstavia lídri augustového výberu, ktorý absolvoval úspešnú olympijskú kvalifikáciu na ZOH 2022 do Pekingu. Turnaj bude slúžiť ako príležitosť pre nové tváre vybojovať si miesto v kádri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport