Na hlavný obsah

V obci Rudňany zatvorili pre covid celú základnú školu a obe škôlky

Plne zaočkovaných je tam len 14 % obyvateľov.

Aj keď sa u nás zatvárajú iba triedy, v ktorých sa ochorenie COVID-19 vyskytne, v obci Rudňany na Spiši museli zatvoriť pre množstvo pozitívnych prípadov celú základnú školu so 780 žiakmi. V dedine zatvorili aj obe škôlky.

V Rudňanoch je plne zaočkovaných 14 % obyvateľov. Od začiatku októbra tam hygiena eviduje 92 prípadov ochorenia COVID-19. Pre prudký nárast pozitívnych prípadov tam zatvorili základnú školu.

“Máme približne 17 pedagogických zamestnancov v karanténe s pozitívnym výsledkom. Bohužiaľ, výučbu nedokážeme zabezpečiť,” uviedol Lukáš Bodziony, zástupca riaditeľa Základnej školy Rudňany.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

“Aktuálne v Rudňanoch evidujeme 56 laboratórne potvrdených prípadov ochorenia u osôb, ktoré spolu s úzkymi kontaktmi podliehajú domácej izolácii. Až 50 % prípadov ochorenia, tvorili deti vo veku do 18 rokov,” informovala Martina Bocsiková, epidemiologička z regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Spišskej Novej Vsi.

Medzi deťmi pribúda 6 až 10 pozitívnych prípadov denne. Niektorí školáci v Rudňanoch sa učia dištančne. Pri všetkých to možné nie je.

V Rudňanoch chcú spustiť štandardnú výučbu 2. novembra. Do školy a škôlky momentálne nechodia deti ani v Nálepkove a Odoríne na Spiši.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny