Na hlavný obsah

V Rimavskej Sobote sa konal protivládny protest

Zorganizovala ho strana Smer-SD.

V Rimavskej Sobote sa konal protivládny protest
Na snímke účastníci protivládneho podujatia "čapicový protest." Foto: TASR

Protest proti súčasnej vláde a proti zdražovaniu. V Rimavskej Sobote ho v nedeľu (17. 10.) zorganizovala strana Smer-SD. Zišlo sa na ňom približne 2 500 ľudí. Mnohých doviezli autobusy z celého Slovenska. Organizátori pre nich pripravili aj kultúrny program. Hygienici upozornili, že okres je v covidovom automate v červenej farbe.

Strana Smer SD si na protivládne protestné zhromaždenie vybrala región s vysokou mierou nezamestnanosti a symbolicky 17. október ako Medzinárodný deň chudoby.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Valí sa na nás neuveriteľná vlna zdražovania. A my nevidíme žiadne kroky vlády, pokiaľ ide o ochranu ľudí. Ja uznám, že vláda nemá možnosť ovplyvňovať svetové ceny, ale vláda má všetky možnosti doma, má peniaze, má legislatívu v rukách,“ povedal predseda Smeru-SD Robert Fico.

Politici Smeru kritizovali okrem Igora Matoviča a ďalších lídrov koaličných strán aj prezidentku Zuzanu Čaputovú. Predstavili tiež 2 referendové otázky, prvá sa dotýka zmeny ústavy a druhá predčasných volieb.

Proti protestu sa pred bránami amfiteátra zhromaždila hŕstka miestnych obyvateľov, ktorí vyčítajú, že strana Smer počas svojho vládnutia regiónu veľmi nepomohla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko