Na hlavný obsah

V rumunskej covidovej nemocnici vypukol požiar, hlásia obete

Krajina má zastaranú nemocničnú infraštruktúru.

Pri požiari jednotky intenzívnej starostlivosti v nemocnici pre pacientov s covidom-19 v rumunskom meste Konstanca zomrelo najmenej deväť ľudí. Uviedla to agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

Z nemocnice pre pacientov s infekčnými ochoreniami v meste na východe Rumunska museli evakuovať 113 pacientov, z toho desať na jednotke intenzívnej starostlivosti. Podľa serveru Digi24 niektorých pacientov preniesli do bezpečia cez okná.

Minister zdravotníctva Attila Cseke potvrdil, že pri nešťastí zahynuli ľudia, bližšiu bilanciu obetí však nezverejnil. Podľa úradov sa už požiar podarilo uhasiť. Rumunské médiá uviedli, že pravdepodobnou príčinou nešťastia bola porucha na elektroinštalácii.

V Rumunsku, ktoré zápasí so zastaranou nemocničnou infraštruktúrou, zahynulo za uplynulý rok v dôsledku požiarov v oddeleniach pre covidových pacientov 15 ľudí – desať v novembri v meste Piatra Neamts na severovýchode krajiny a ďalších päť v januári v bukurešťskej nemocnici Matei Balš. Ďalší traja covidoví pacienti zomreli v apríli pre poruchu pľúcnych ventilátorov v Bukurešti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet