Na hlavný obsah

Vdova po Chášukdžím chce, aby zasiahol Biden

Vo Washingtone odhalila jeho portrét v nadživotnej veľkosti.

Vdova po Chášukdžím chce, aby zasiahol Biden
Na snímke snúbenica zavraždeného saudskoarabského novinára Džamála Chášukdžího Hatice Cengizová. Foto: TASR/AP

Vdova po zavraždenom saudskom novinárovi Džamálovi Chášukdžím v piatok (1. 10.) vyzvala amerického prezidenta Joe Bidena, aby prinútil Saudskú Arábiu zodpovedať sa za vraždu jej manžela. Informovala o tom v sobotu (2. 10.) agentúra AFP.

Hatice Cengizová pricestovala na tretie výročie od brutálnej vraždy jej manžela do Washingtonu a zúčastnila sa na proteste pred saudským veľvyslanectvom neďaleko amerického Kongresu. Tam odhalila jeho portrét v nadživotnej veľkosti štylizovaný v podobe novinového článku.

Cengizová vyjadrila svoju nevôľu nad skutočnosťou, že Bidenov poradca pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan sa stretol so saudským korunným princom Muhammadom bin Salmánom, ktorého americká tajná služba upodozrieva z objednávky vraždy.

„Je toto to branie na zodpovednosť, ktorú sľuboval Biden?“ spýtala sa Cengizová pri sviečkovej manifestácii, ktorú zorganizovali pravicové skupiny.            

„Muhammad bin Salmán vzal Džamála mne a celému svetu. Budete ho brať na zodpovednosť alebo budete týchto vrahov odmeňovať?“ položila otázku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet