Na hlavný obsah

Veľký návrat Halloweenu v USA. Američania preň minú približne 10 miliárd dolárov

Výdavky môžu dosiahnuť historické maximum.

Pandémia koronavírusu v USA vlani obmedzila tradičné oslavy Halloweenu. Tento víkend zažíva obľúbený sviatok veľký návrat. Podľa odhadov plánujú Američania minúť na kostýmy, vyrezávané tekvice a dekorácie domov viac ako 10 miliárd dolárov.

Kostra herečky Marilyn Monroe – aj tá stojí medzi stovkami kostlivcov v centre amerického mesta Northville, ktoré takto pravidelne láka turistov na oslavu Halloweenu. Ten Američania po ročnej prestávke spôsobenej pandémiou plánujú opäť oslavovať vo veľkom.

Pozrite si reportáž RTVS:

„Ja som vyrastal v tomto meste a Halloween milujem. Kostry sa neustále menia, sú jednoducho úžasné. Sme radi, že sme po ústupe pandémie opäť vonku a môžeme sa socializovať. Trvalo to príliš dlho,“ hovorí obyvateľ Northvillu Dave.

Tesne po Vianociach je Halloween druhým najväčším komerčným sviatkom v USA. Národná maloobchodná federácia očakáva, že po vlaňajšom poklese dosiahnu výdavky na Halloween historické maximum.

Každá americká domácnosť investuje do osláv Halloweenu v priemere sto dolárov. Tieto peniaze idú najmä na sladkosti, strašidelné dekorácie domov a na kostýmy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet