Na hlavný obsah

Vraždu poslanca Amessa vyšetruje protiteroristická jednotka

Motív činu je zatiaľ nejasný.

Vraždu poslanca Amessa vyšetruje protiteroristická jednotka
Na snímke kostol, kde zavraždili britského poslanca Davida Amessa. Foto: SITA/AP

Vyšetrovanie vraždy britského konzervatívneho poslanca Davida Amessa teraz vedie protiteroristická policajná jednotka. Zatiaľ však nedošla k záveru, že išlo o teroristický čin. Podľa agentúry AP to povedal šéf polície grófstva Essex Ben-Julian Harrington.

Polícia krátko po incidente zatkla 25-ročného muža, ktorého podozrieva z vraždy. Motív činu je zatiaľ nejasný, polícia si ale teraz nemyslí, že išlo o terorizmus. Vyšetrovanie je podľa Harringtona len na začiatku a polícia žiada prípadných svedkov, aby sa prihlásili.

Útok sa stal v kostole v Leigh-on-Sea, 60 kilometrov na východ od Londýna pri stretnutí s voličmi v Amessovom volebnom obvode.

K útoku došlo na pravidelnom stretnutí s voličmi v okrsku Southend West, ktorý Amess v parlamente zastupoval od roku 1997. Poslancom bol od roku 1983.

Podľa Sky News doteraz neidentifikovaný muž prišiel na stretnutie s verejnosťou a Amessa napadol. Na mieste zasahovala rýchla záchranná služba, po dvoch hodinách boja o život napadnutého polícia oznámila jeho úmrtie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet