Na hlavný obsah

Výbuch autobusu v Sýrii zabil najmenej 14 ľudí

Údajne išlo o teroristický útok.

Výbuch autobusu v Sýrii zabil najmenej 14 ľudí
Explózia autobusu v sýrskom Damasku. Foto: AP

V centre Damasku v utorok (20. 10.) ráno explózia úplne zničila autobus sýrskej armády. Zomrelo 14 ľudí a niekoľko ďalších utrpelo zranenia, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na sýrske štátne médiá. Podľa sýrskej televízie patria obete k armáde, v autobuse boli vojaci.

Sýrska štátna tlačová agentúra SANA uviedla, že išlo o teroristický útok a že explodovali dve nálože. Sýrska armáda v utorok útočila v Idlibe na severozápade krajiny a zabila tam podľa záchranárov citovaných agentúrou Reuters najmenej 11 civilistov.

Na televíznych záberoch zachytávajúcich útok v Damasku bolo vidieť ohorenú kostru autobusu. K akcii sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Podľa stanice al-Džazíra vybuchli dve nálože vo chvíli, keď ľudia mierili do práce a deti do škôl, tretiu bombu armádni pyrotechnici zneškodnili. Autobus bol v tej chvíli pri moste Háfiza Asada. Nachádzal sa pod ním na mieste, kam premávajú autobusy a odtiaľ potom vychádzajú do rôznych štvrtí.

Podobné útoky v Damasku v posledných rokoch nie sú obvyklé, odkedy vláda dobyla všetky predmestia metropoly ovládané predtým povstalcami. Teroristické útoky sú v Sýrii občas hlásené zo severu krajiny z oblastí, ktoré ešte armáda nemá pod kontrolou.

Vojna v Sýrii sa začala v roku 2011, vyžiadala si takmer pol milióna obetí a milióny ľudí vyhnala z krajiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet