Na hlavný obsah

Vyšetrenie na detektore lži pre vyšetrovateľku policajnej inšpekcie má nejasnosti

Nepozdáva sa ministrovi vnútra.

Vyšetrenie na detektore lži pre vyšetrovateľku policajnej inšpekcie má nejasnosti
Ilustračné foto. Foto: RTVS

Vyšetrovateľka policajnej inšpekcie Diana Santusová prešla polygrafom na Národnom bezpečnostnom úrade (NBÚ). To sa nepozdáva ministrovi vnútra. Podľa neho sa detektoru u kriminalistov vyhýbala, čo ona odmieta. Diana Santusová mala ísť na polygraf, aby sa vysvetlili podozrenia spojené s jej osobou.

Diana Santusová viedla na inšpekcii tím, ktorý vyšetroval svedkov na objednávku v závažných kauzách. Po tom, čo si zavolala na zatknutie mafiánskych kajúcnikov zásahovku zo Sobraniec, ju z tímu koncom júla odstavili a poslali na detektor. Bola na ňom po vyše dvoch mesiacoch, odmieta však, že by sa mu vyhýbala.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Pri prvom termíne bolo vyšetrenie ukončené z objektívnych dôvodov zo strany zamestnanca daného pracoviska. Druhý termín mi bol zrušený z mne neznámych príčin a to preukázateľne zo strany vedenia Úradu inšpekčnej služby. V čase tretieho termínu som bola, žiaľ, práceneschopná,“ uviedla Santusová.

Napokon absolvovala detektor lži dvakrát. Jeden v súkromnej spoločnosti a druhý na Národnom bezpečnostnom úrade. S týmto úradom má rezort už 20 rokov uzavretú zmluvu aj na takúto spoluprácu.

„Minimálne je to neštandardné, keďže platí nariadenie ministra vnútra o tom, že príslušníci Policajného zboru, a pani Santusová stále je policajtom, sa zúčastňujú polygrafu na kriminalisticko expertíznom ústave,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Tvrdí, že nepozná výsledok z detektora lži policajtky Santusovej. Situáciu chcú vo štvrtok (21. 10.) riešiť aj poslanci. Stretnú sa na rokovaní výboru na kontrolu NBÚ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko