Na hlavný obsah

Vyšetrovanie smrti kameramanky počas nakrúcania filmu pokračuje

Členovia štábu údajne používali aj ostré náboje.

Vyšetrovanie smrti kameramanky počas nakrúcania filmu pokračuje
Na snímke pohľad na miesto natáčania westernu, pri ktorom došlo k nešťastnej tragédii. Foto: TASR/AP

Americký prokurátor, ktorý vyšetruje smrť kameramanky pri natáčaní westernu v Novom Mexiku nevylúčil, že vznesie kriminálne obvinenia. Téme sa venoval redaktor RTVS Martin Rajec.

Tragédia sa stala minulý týždeň vo štvrtok (21. 10.), keď herec Alec Baldwin veriac, že zbraň nie je nabitá, namieril počas skúšky pištoľ na kameru a stlačil spúšť.

Vyšetrovanie tragédie sa stále neskončilo. Spravodajský portál TheWrap však vzniesol vážne obvinenia. Členovia štábu si údajne zbrane používané pri natáčaní westernu Rust bežne brali do pustatiny, kde praktizovali streľbu ostrými nábojmi.

„Zistili sme, že toto sa stalo aj ráno dňa, keď zabili Halynu Hutchinsovú, k čomu prišlo poobede. Tie zbrane mal niekto skontrolovať,“ povedala riaditeľka TheWrap Sharon Waxman.

Podľa vyšetrovacieho spisu asistent režiséra predtým ako podal pištoľ Alecovi Baldwinovi vykríkol „cold gun“, teda studená zbraň, čo znamenalo, že zbraň nie je nabitá. To sa ukázalo ako tragický omyl. Baldwin stisol spúšť a guľka zabila 42-ročnú kameramanku Halynu Hutchinsovú.

Expert na zbrane Marcus Cooley pre stanicu CNN zdôraznil, že „každý rok pri natáčaní filmov vypália stotisíce slepých nábojov, ale ostré náboje nemajú na mieste natáčania čo robiť“.

Jeden z hercov Ian Hudson sa pre bulvárny portál TMZ posťažoval na údajne nebezpečné podmienky počas natáčania westernu. „Cítili sme sa ohrození, bolo to neskutočné. Keď na mňa strieľali, tak som cítil, ako slepé náboje zasiahli moju tvár a telo,“ vysvetlil Hudson.

Rádiožurnál na Rádiu Slovensko informoval, že vyšetrovatelia údajne našli na mieste nakrúcania muníciu uloženú na rôznych miestach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet