Na hlavný obsah

Vyšetrovateľ NAKA Čurilla žaluje predsedu parlamentu Kollára

Žiada ospravedlnenie a stotisícové odškodné.

Vyšetrovateľ NAKA Čurilla žaluje predsedu parlamentu Kollára
Ilustračné foto - sudcovské kladivko. Foto: TASR/AP

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Ján Čurilla vo štvrtok (14. 10.) podal na predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) žalobu na ochranu osobnosti pre jeho výrok o „čurillovskej mafii.“ Informoval o tom portál Aktuality.sk.

Obvinený vyšetrovateľ žiada verejné ospravedlnenie a odškodné 100 000 eur. Čurillov advokát Peter Kubina Aktualitám povedal, že prípadnú priznanú sumu jeho klient venuje na dobročinný účel.

Kollár po tom, čo Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) zadržal Čurillu a ďalších troch vyšetrovateľov z tímu Očistec hovoril o potreba bojovať proti „Ficovej mafii“, zároveň ale vyhlásil, že nebude podporovať vznik „novej mafie“.

Môžem ju pokojne nazvať čurillovskou, ktorá bude robiť to isté pod krásnym heslom a transparentom, a teda zneužívať zákon, právo, justíciu a spravodlivosť,“ povedal Kollár.

Tieto vyjadrenia na adresu vyšetrovateľa Čurillu sa podľa znenia žaloby absolútne nezakladajú na pravde, neakceptujú zásadu prezumpcie neviny a neprimeraným spôsobom zasahujú do osobnostných práv žalobcu. Ten mal naopak celý svoj profesijný život proti mafiánom a zločineckým skupinám bojovať.

Ako Čurillov advokát ďalej vysvetlil, vyšetrovateľ nežiada ospravedlnenie od niektorých iných opozičných politikov, ktorí túto rétoriku prevzali, ale len od Kollára preto, že ako druhý najvyšší ústavný činiteľ vložil do tohto výroku aj celú vážnosť a váhu svojej ústavnej funkcie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko