Na hlavný obsah

Začal sa nový ročník NHL. Obhajca z Tampy na úvod zaváhal

Ligový debut má za sebou aj nováčik so Seattlu.

Začal sa nový ročník NHL. Obhajca z Tampy na úvod zaváhal
TNa snímke slovenský hokejista v službách Tampy Erik Černák v súboji o puk. Foto: SITA/AP

Hokejistom Tampy Bay sa nevydaril otvárací zápas nového ročníka NHL. Dvojnásobný obhajca Stanleyho pohára vstúpil do sezóny domácou prehrou 2:6 s Pittsburghom. Slovenský obranca Erik Černák odohral v drese Lightning 20:22 min., vyslal štyri strely, rozdal dva bodyčeky a pripísal si dva mínusové body.

Duelom Tampy s Pittsburghom odštartoval v noci na stredu v poradí 105. ročník zámorskej profiligy. Domáci klub, aj za osobnej prítomnosti komisára NHL Garyho Bettmana, počas predzápasovej ceremónie slávnostne vyvesil pod strop Amalie Areny majstrovskú vlajku za triumf v sezóne 2020/2021, v samotnom stretnutí však Penguins dokonale pokazili „bleskom“ majstrovskú párty.

Pittsburgh uspel aj bez svojich útočných hviezd Sidneyho Crosbyho (zranené zápästie), Jevgenija Malkina (problémy s kolenom) a Jakea Guentzela (choroba).

Tampa duel nezvládla, prehrala aj na strely (28:35). Podľa trénera Tampy Jona Coopera by sa zápas skončil rovnako, aj keby Pittsburgh nastúpil s farmárskym tímom: „Prehrali sme každý súboj o puk, súper pracoval tvrdšie ako my, bol lepší v každej hernej činnosti. Ak by nebolo nášho brankára, dopadol by ten zápas ešte horšie.“

Nováčik prehral vo Vegas

Ligový debut má za sebou Seattle Kraken, nový tím, ktorý si hráčov vyberal v expanznom drafte. Na ľade Vegas dokázal zmazať trojgólové manko, no napokon prehral 3:4. Víťazný gól Golden Knights vsietil v tretej tretine Chandler Stephenson.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport