Na hlavný obsah

Železnice očakávajú vysoký nápor počas Dušičiek, posilňujú spoje

Autobusári grafikon nemenia.

Železnice očakávajú vysoký nápor počas Dušičiek, posilňujú spoje
Na ilustračnej snímke vlaková súprava ZSSK. Foto: TASR

Na rozdiel od vlaňajších Dušičiek, keď bol pohyb na verejnosti obmedzený, tento rok dopravcovia očakávajú väčší záujem o cestovanie. Železnice prepisujú grafikon a pridávajú mimoriadne spoje. V prípade autobusov sa však cestovné poriadky počas sviatkov nemenia.

„Tento rok sme špeciálne reštrikčné nariadenia verejnosti nedávali, a to aj z toho dôvodu, že v porovnaní s uplynulým rokom je už časť populácie zaočkovaná,“ uviedla hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Železnice preto očakávajú nápor cestujúcich a niekoľko dní pred sviatkami prepisujú grafikon. V piatok (29. 10.), ako aj v pondelok (1. 11.), nasadia posilové vlakové spojenia. Pridajú celkom 14 vlakov, z toho jeden regionálny expres a trinásť rýchlikov zo západu na východ republiky a späť.

Obsadenosť vlakov počas nadchádzajúceho dušičkového obdobia sa zatiaľ pohybuje na úrovni 20 až 30 percent. Znamená to, že vo vlakoch je pre cestujúcich ešte stále dostatok voľných miest.

Kým vlakov na tratiach pribudne, jeden z najväčších autobusových prepravcov zmeny v cestovných poriadkoch nechystá. Prepravca tvrdí, že skúsenosti z minulých rokov ukázali, že kapacita a frekvencia bežných spojov by mala stačiť aj na nadchádzajúce Dušičky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko