Na hlavný obsah

Babiš a Fiala vyzvali k očkovaniu, politika podľa nich musí ísť bokom

Cieľom je znížiť tlak na nemocnice.

Babiš a Fiala vyzvali k očkovaniu, politika podľa nich musí ísť bokom
Na snímke český premiér Andrej Babiš. Foto: RTVS

V Česku chcú za týždeň zaočkovať posilňujúcou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 milión ľudí. Projekt iniciatívy – Lekári pomáhajú Česku – podporili obaja českí premiéri, dosluhujúci Andrej Babiš aj nastávajúci Petr Fiala. Spoločným cieľom je znížiť tlak na nemocnice a zdravotnícky personál.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Babiš aj Fiala považujú očkovanie za dôležité opatrenie, ktoré môže pomôcť zvládnuť epidémiu. „Sú situácie, chvíle, kedy je potrebné ukázať spoločnú vôľu a boj s ochorením COVID-19. Táto iniciatíva má za cieľ umožniť to, aby sa k tomu dobrovoľne pridali ďalší lekári a zdravotníci,“ povedal Fiala.

„My naozaj teraz máme desaťtisíce zdravotníkov, ktorí sú doma na OČR alebo PN a skrátka chýbajú v nemocniciach. Takže cieľ je pomôcť nemocniciam, pomôcť najmä očkovacím centrám,“ doplnil Babiš.

Záujem o tretiu dávku je podľa štatistík veľký. Okamžite by si ju dali dve tretiny plne zaočkovaných ľudí. V Česku má nárok na tretiu dávku aktuálne takmer dva a pol milióna obyvateľov. Problémom je očkovací personál a logistika.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet