Na hlavný obsah

Bol legendou Liverpoolu, Steven Gerrard sa teraz stal trénerom Aston Villy

Predtým koučoval Glasgow Rangers.

Steven Gerrard sa vo štvrtok (11. 11.) stal novým trénerom futbalistov Aston Villy. Na lavičke 16. tímu anglickej Premier League nahradil Deana Smitha, ktorého vedenie odvolalo po piatich prehrách za sebou.

Gerrard prichádza do Aston Villy z Glasgowa Rangers, s ktorým sa stal v minulej sezóne majstrom Škótska. Premiéru vo funkcii kouča birminghamského tímu absolvuje po reprezentačnej prestávke v domácom zápase s Brightonom (20. novembra).

„Aston Villa je klub s bohatou históriou a tradíciou v anglickom futbale. Som nesmierne hrdý, že som sa mohol stať jeho novým hlavným trénerom,“ vyhlásil Gerrard.

„Bolo zjavné, aké ambiciózne plány má tento klub. Už sa teším, ako mu budem pomáhať pri dosahovaní vytýčených cieľov,“ citovala nového kormidelníka agentúra AFP.

Štyridsaťjedenročný Gerrard pôsobil ako tréner Glasgowa Rangers od júna 2018. Hráčsku kariéru spojil takmer výlučne s FC Liverpool, kde strávil sedemnásť sezón a odohral celkovo vyše 500 zápasov.

S klubom z Anfieldu vyhral Ligu majstrov a Superpohár UEFA, na domácej scéne sa dvakrát tešil z triumfu v Pohári FA a trikrát zo zisku Ligového pohára. Na konte má aj 114 reprezentačných štartov a 21 gólov.

„Vedenie klubu je nadšené z toho, že môže Stevena Gerrarda predstaviť ako nového trénera mužstva. Má za sebou úžasnú hráčsku kariéru a svoje kvality už stihol predviesť aj ako hlavný tréner Rangers,“ povedal výkonný riaditeľ Aston Villy Christian Purslow.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport